Spelregels bingo

Op deze pagina vindt u de uitgebreide spelregels* van ons online bingo spel. Om u geleidelijk kennis te laten maken met het spel raden wij u aan allereerst de drie stappen op de 'stap-voor-stap'-pagina te volgen en daarna pas onderstaande spelregels door te nemen.

*tip: deze spelregels kunt u tevens opvragen tijdens het spelen door op de 'INFO'-button (op- tie 'SPELREGELS') linksonder in het speelscherm te klikken.

Speelruimtes

Bingo is een echt 'Multi Player' spel. Dat wil zeggen dat het mogelijk is om met meerdere mensen tegelijk te spelen. Wij bieden de mogelijkheid om te kiezen uit diverse verschillende 'rooms' (speelruimtes) waar gespeeld kan worden. Het aantal deelnemers per speelruimte is gelimiteerd en afhankelijk van de kaartprijs. Er zijn speelruimtes waar gespeeld kan worden voor 0,05 cent, 0,10 cent, 0,25 cent, 0,50 cent en gratis In speelruimtes met een hoge kaartprijs wordt vanzelfsprekend meer prijzengeld uitbetaald.

De bingokaart

Het basisprincipe van het bingospel berust op het afvinken van in totaal 24 getallen, welke in een raster van vijf bij vijf vakken zijn afgebeeld en waarbij het middelste vak blanco blijft. De verticale rijen worden aangeduid met de letters 'B-I-N-G-O'. Getallen in de B-kolom be- staan uit de reeks 1 t/m 15, getallen in de I-kolom bestaan uit de reeks 16 t/m 30, getallen in de N-kolom bestaan uit de reeks 31 t/m 45, getallen in de G-kolom bestaan uit de reeks 46 t/m 60 en getallen in de O-kolom bestaan uit de reeks 61 t/m 75. De getallen worden niet op nummervolgorde afgedrukt zodat enorm veel verschillende combinaties mogelijk zijn. Iden- tieke loten komen dan ook niet voor. Desondanks is het natuurlijk wel mogelijk dat er op meerdere loten gelijktijdig 'bingo' valt. In dat geval wordt het bedrag in de prijzenpot eerlijk verdeeld over het aantal winnende loten.

De speelronde

Een nieuwe speelronde vangt aan zodra de pauzeklok (rechtsboven in het speelscherm) heeft afgeteld tot nul. De pauzeklok begint opnieuw te lopen wanneer een speelronde is geëindigd; dit is voor u het moment om loten aan te schaffen en in te zetten voor de volgende ronde.

'Play for real'

U maakt alleen kans op prijzengeld als er voor bingoloten betaald wordt. Zolang de pauzeklok nog aan het aftellen is kunnen er loten ingezet worden met een maximum van tien stuks per deelnemer. Voor het kopen van loten dient u speeltegoed op te waarderen via de 'CASHIER' (optie 'PLAY FOR REAL'), rechtsonder in het speelscherm. Indien uw saldo toereikend is kunt u uw loten, zolang de klok aftelt, inzetten door op één of meerdere van de tien 'BUY'-buttons te klikken. De button 'BUY 1' heeft dezelfde functie. Met de 'BUY ALL'-button kunt u met één klik alle (tien) loten tegelijk inzetten, mits uw saldo hiervoor toereikend is. De 'AUTOBUY'-button kan gebruikt worden om in een volgende ronde automatisch een zelfde aantal loten in te zet- ten als in de voorgaande ronde. Statistisch gezien geldt dat met hoe meer loten er gespeeld wordt, des te meer kans u maakt om geldprijzen te winnen.

'Play for fun'

Door (meerdere malen) op 'FUN 1' te klikken kan gratis meegespeeld worden. Funspelers hebben voor beperkte duur toegang tot een gekozen speelruimte. Na verloop van tijd wordt verzocht een andere speelruimte te kiezen of 'for real' mee te spelen. Er worden geen prijzen uitgekeerd aan deelnemers die meespelen met gratis loten; gratis loten dragen immers niets bij aan de prijzenpot. Voor gratis online bingo spelen met kans op échte geldprijzen klikt u hier

Prijzengeld

Het te winnen prijzengeld is afhankelijk van het aantal deelnemers dat meespeelt en het aan- tal loten dat zij gezamenlijk hebben gekocht. Van de potprijs is 30% bestemd voor de 'pattern- pot' (patroonpot > patroon zoals afgebeeld rechtsboven in het speelscherm) en 70% voor de pot bij een volle kaart. Aan de rechterzijde van het speelscherm is de actuele stand van de patternpot en de pot voor een volle kaart af te lezen. Op het moment dat er een patternprijs of prijs op een volle kaart gevallen is wordt dit kenbaar gemaakt met een pop-up in het speel- scherm en een speciaal geluid.

Bonuspot

Naast de pot voor een vol patroon en de pot voor een volle kaart is er de 'Bonuspot'. De 'Bonus(pot)ronde' wordt gestart op het moment dat er een bepaald aantal loten in een speel- ruimte verkocht is. De deelnemers in desbetreffende speelruimte bepalen op die manier zelf binnen wat voor termijn een nieuwe bonusronde plaatsvindt. Een pot loopt sowieso al op in de loop van het spel, maar tijdens de bonusronde wordt deze nog eens verhoogd met 7,50 euro extra voor een vol patroon en maar liefst 17,50 euro extra voor een volle kaart. Wij kondigen de bonusronde aan aan de rechterzijde van het speelscherm, op het moment dat de pauzeklok gaat aftellen naar nul.

Chatten

Onderin het speelscherm bevindt zich de zogenaamde 'bingo chatbox', waar spelers elkaar ontmoeten en met elkaar kunnen 'chatten' (babbelen). Neem gerust contact met ons op indien u nog vragen heeft. Wij wensen u veel speelplezier!